М-Тел пусна в продажба таблет компютъра Asus Transformer. Моделът се предлага заедно с докинг станция, която включва клавиатура, тъчпад, два USB изхода, вграден четец за SD карти и комбиниран жак за слушалки, колонки или микрофон.

С помощта на докинг станцията, Asus Transformer се превръща в лаптоп, като времето за автономна работа се удължава от 9 на 16 часа, благодарение на допълнителната батерия.

Устройството разчита на двуядрен процесор Nvidia Tegra и 16 GB вградена памет. 10,1-инчовият дисплей с IPS матрица има резолюция 1280х800 пиксела, съотношение 16:10 и ъгъл на виждане 178 градуса. Налични са две камери – 5 MP и 1,2 MP със запис на HD видео, Wi-Fi, Bluetooth и 3G модул.

Asus Transformer работи под управление на операционна система Android Honeycomb 3.2 - специално създадена за тaблети. Тежи 680 грама.

Таблетът се предлага с двугодишен договор с пакет за мобилен интернет M-Tel SURF NONSTOP или M-Tel SURF NONSTOP+ с цени съответно 24,90 лева и 39,90 лева на месец. Цената на самото устройството на лизинг е 42,90 лева месечно за целия срок на договора.