На днешното извънредно заседание общинските съветници дадоха съгласие общината да направи постъпки пред областния управител за придобиване на собственост върху държавен терен от 1010 кв.м. Върху него се намират новата сграда на музея и сградата, в която се помещаваше прокуратурата. Теренът обхваща и мястото на кафе "Валетини", което бе съборено. 
Община Ботевград ще внесе мотивирано искане за безвъзмездно право на собственост върху още два държавни имота – апартамент със застроена площ от 65,62 кв.м., който се намира в Сариевския блок, и самостоятелно жилище от 64 кв.м., намиращо се в масивна двуфамилна къща на ул. „Александър Стамболийски”. Както ви информирахме вчера, имотите са били заменени от собственичката им Надка Арбова срещу получаване на собственост върху така наречения Ботевградски хан. В момента жилищата са отдадени под наем на семейства. 
Общинските съветници решиха още общината да удължи договора си за банков кредит /овърдрафт/ в размер на 1 000 000 лева за срок от 2 месеца. Парите ще се използват за оборотни средства. Да припомним, че общината изтегли заема от Първа инвестиционна банка през миналата година. Той е обезпечен с недвижимо общинско имущество - два имота, които се намират на територията на бившето военно поделение. Договорът за банковия кредит се подновява на всеки два месеца.