Разгневена ромка наби учителката на дъщеря си. 36-годишната Добрина Д. раздала юмруци и ритници, защото преподавателката ударила и оскубала детето й.

Добрина е била задържана за 24 ч. в ареста и предадена на съд за дребно хулиганство. С решение от днес на районния съд във Видин жената е оправдана. Един от мотивите е, че поведението на майката е било провокирано от действията на учителката.

Инцидентът се разиграл във вторник в основно училище "Христо Ботев" в град Дунавци. Между дежурната учителка в школото и петокласничката възникнала разправия. Според думите на детето преподавателката я ударила, а след това й оскубала косите. С рев момичето първо се оплакало на леля си, тя пък се обадила на майката. Вкупом вбесените роднини на детето се втурнали в школото. Засичайки учителката в коридора майката Добрина раздала юмручна справедливост, пише "Труд".

От училището обясниха, че по случая тече проверка и засега отказаха информация. От съда обясниха, че учителката е в правото си да заведе дело срещу майката.