С 50 души ще бъде увеличен съставът на полицията в Банско през този сезон. Полицейското присъствие ще бъде засилено навсякъде.

Това се прави, за да се осигури безопасността на хилядите туристи, които се очаква да пристигнат този сезон в зимния ни курорта.

Ловките джебчии обикалят местата, където има най- много хора, и там набелязват своите жертви. От полицията съветват хората, които посещават заведения, да не оставят без надзор дрехите, чантите и парите си.

„Във всеки хотел има гардероб и сейф и могат да се оставят ценните вещи, за да не бъдат обект на такива действия и такива посегателства," съветва началникът на РПУ-Банско Валери Вълчев, цитиран от БНТ.

„Тази година ще имаме оперативни работници, които ще обслужват хотелите в периода, когато е най-натоварено - в периода 26 януари до 26 февруари", посочи още началникът полицията в Банско.

През зимните месеци в полицията в Банско непрекъснато постъпват сигнали за откраднати вещи, особено от хотелите, където почиват гостите на града.

Пазете чантите си и не оставяйте в джобовете на връхните си дрехи пари и ценни предмети, докато се разхождате на места, където има много хора, съветват още от полицията.