На връх Антоновден /17 януари/ от 17.30 часа в Клуба на културните дейци – град Перник, ще бъде представена книгата „Ако сте свършили солта, поканете на трапезата си…перничанин”. Неин автор  е нашата съгражданка Антоанета Владимирова, чийто корен е от града на миньорите. Книгата съдържа 22 разказа по действителни случки, оставили траен спомен в сърцето и съзнанието на авторката. Главни герои са нейните баба и дядо по бащина линия, които били изключително духовити, колоритни и мъдри хора. Говорели помежду си на самобитен граовски диалект. Автентичните диалози са пресъздадени с голяма прецизност в книгата. Те са забавни и увличат читателя, откъсвайки го от проблемите и стреса на напрегнатото ежедневие.
Книгата се чете буквално на един дъх. Зад леките за възприемане хумористични разказчета обаче е втъкана една мъдра житейска философия. Съветите на темпераментната героиня баба Гуна „как да фанеш на живото чалъма” всъщност са една неоспоримо точна рецепта за битуване. Книгата отправя ясното послание, че човек не бива да се възприема твърде насериозно, за да не става смешен. И от друга страна, извежда внушението, че щипка самоирония никога не е излишна, защото единствено природно интелигентният и широко скроеният човек притежава способността да се самонадсмива, а това определено го предпазва от разочарованията на съвремието.  
Антоанета Владимирова е посветила книгата на баща си Богомил Владимиров- дългогодишен директор на Концертна дирекция-Парник.
Редактор на книгата е Христина Иванова, а графичният дизайн е дело на инж. Елена Първанова .
Книгата „Ако сте свършили солта, поканете на трапезата си...перничанин” ще бъде представен и в Ботевград, за което ще ви информираме предварително.

Антоанета Богомилова Владимирова е родена в град Перник. Възпитаник е на ПГ „Христо Смирненски”. Завършила е Институт за Културно-просветни кадри в Благоевград. 15 години е била библиотекар в Строителния техникум в родния си град. От 1996 година живее със семейството си в Ботевград. Близо десет години работи като журналист във вестниците „Шанс” и „Правешки глас”. Има редици публикации в регионални и национални печатни и електронни медии. В момента е секретар в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Работи и за радио „Балкан”, Правец.