„Има интерес към дарителската кампания за подпомагане на пострадалите от наводненията в Хасковска област. Кампанията се организира от Агенцията за социално подпомагане”, съобщи Виолета Николова, директор на Дирекция „Социално подпомагане” – Ботевград. Тя обяви, че до този момент голямо дарение е направено от ЦДГ „Слънце”, Ботевград. Детската градина е предоставила 20 одеала, 26 комплекта спално бельо и 20 детски пуловера. Много физически лица също са проявили готовност да помогнат. В приемната на Дирекцията в Ботевград непрекъснато пристигат пакети с топли дрехи, обувки, ботуши, одеала и чаршафи. Това каза още Виолета Николова. Тя обясни, че за всяко дарение се изготвя приемо-предавателен протокол в два екземпляра, като единият се предоставя на дарителя. По този начин се удостоверява, че дарението ще достигне до своето предназначение. 
„За транспортиране на даренията” очакваме допълнителна информация от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”, София област", допълни Виолета Николова. Тя напомня, че дарения се събират в приемната на Дирекцията, която се намира до Клуба на инвалида в Ботевград.
Фирмите, които изразяват желание да дарят хранителни продукти, трябва да се насочат към Областна дирекция по безопасност на храните - гр. Хасково, бул. "Освобождение" 57, тел. 038/661-049, д-р Джемил Читов, е-маil: rvmshaskovo@gmail.com; RVS_26@nvms.government.bg.
Даренията в пари да се изпращат на обявената от БЧК сметка:
Български Червен кръст
Уникредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF