33-годишен мъж е убит, 10 души са задържани в РУП – Правец за изясняване на случая

През изминалата нощ, около 23.00 часа, избухнал скандал между две враждуващи групи от правешкото с. Джурово. Участниците в инцидента запивали през целия ден и късно вечерта се спречкали. Под влияние на голямото количество алкохол скандалът бързо прераснал в масов бой.  33-годишен мъж от едната компания е бил удрян с твърд предмет и ранен смъртоносно с нож. По първоначални данни смъртта му е настъпила вследствие на  остра кръвозагуба. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Сериозно  пострадал в мелето е и 43-годишният брат на загиналия. Мъжът е транспортиран  в лечебно заведение със сериозни травми от нанесения му побой.
На местопроизшествието незабавно пристигнали оперативни групи на областната дирекция и РУП - Правец. 10 души са задържани за изясняване на случая.
Разследващите полицаи работят по няколко версии. По първоначална информация  стара вражда между двете групи, в комбинация с употребения алкохол, са в основата на кървавата драма.
В момента криминалистите провеждат разпити на очевидците на инцидента с цел установяване на извършителите, както и за изясняване на съпричастността на задържаните към престъплението.
Разследването се извършва под наблюдението на прокурор от Софийска окръжна прокуратура.