Багата - или популярният национален боец в ММА - Благой Иванов, беше наръган с нож тази нощ, съобщиха от МВР.

Драмата се разиграла в нощен клуб на ул. „Граф Игнатиев" 12.

Група от 8 мъже нападнали Багата и компанията му. Предполага се, че целта на нападението им е била именно самбиста. Мъжете го наръгали с нож в чувствителната област под мишницата.

В резултат на кървавата разправа са ранени и двамата му приятели - Станой Тодоров и Момчил Кондов, които се отървали с повърхностни рани. Те са 30-годишни и са с криминално досие.

25-годишният Благой Иванов е откаран в "Пирогов". Той е в критично състояние заради дълбоката прорезна рана, която достига белите дробове и сърцето.

В момента хирурзи проявяват неимоверни усилия да спасят живота му.

В "Пирогов" пристигна и сестра му, която разбра за инцидента от бившето гадже на Благой - Златка Димитрова, а тя научила от медиите.

Само преди една седмица ММА боецът даде интервю на Мартин Карбовски, в което изглеждаше щастлив и сериозно амбициран да покори нови спортни върхове.

Багата беше загърбил драматичното си раздвоение между русата и черната Златки и имаше нова любима - студентка.

През октомври 2011 година световният шампион по класическо и бойно самбо беше обвинен в съпричастност към ексцесиите в Перник на мача между ЦСКА и Миньор, при които пострада от побойници младеж. Доказа се обаче, че по това време Багата въобще не е бил в миньорския град.