Баскетболистите на Балкан претърпяха тежка загуба от гостуващия Тунджа Ямбол с 55-71 (17-22, 15-13, 10-8, 13-28) в мач от 20 кръг на НБЛ. Домакините показаха по-малко баскетболни достойнства и поражението им бе  закономерно.

Зелено-белите бяха прекършени в решителната последна четвъртина. Тя завърши с 15 точки повече за Ямбол, въпреки че в нея дори за секунда не взе участие ударното трио Офоегбу, Говедаров и Дурчев. В тяхно отсъствие високата си класа демонстрира Юлиян Радионов, който почти сам реши изхода на мача.

До последната част развоят на мача премина през няколко обрата в резултата. След първата четвъртина гостите имаха аванс от 5 точки. В средата на втората обаче балканци ги застигнаха и поведоха с 4 при 32-28, но до края на полувремето тимът на Иван Чолаков отново бе напред с 35-32.

Третата част бе най-слабо резултатна и завърши 10-8 за Балкан, като в последните й три минути двата тима не можаха да отбележат нито един кош. Именно в този отрязък домакините пропуснаха своите шансове след четвъртото лично нарушение на Джон Офоегбу. Видя се, обаче, че нямат възможности да пречупят своя съперник. По-високата класа на Ямбол пролича и този път.

Най-резултатен за Балкан бе Станимир Маринов със 17 точки, като спечели 9 борби, има 3 асистенции и две отнети топки. Той обаче е единствен с двуцифрен точков актив. Димитър Маринчешки отбеляза 9, с по 5 са Лилов, Мароевич и Мортън. Стрелбата на зелените отново бе слаба,  едва 35% - 21 сполучливи от 60 опита, срещу 43% на Тунджа. Няколко баскетболисти бяха доста под очакванията, като трима от тях - Касабов, Филипов и Бинев, са с отрицателен коефициент. Отново се разкриха отчетливо  най-невралгичните позиции в тима - тези на плеймейкъра и центъра.

За победителите най-много точки има Джон Офоегбу - 18, с 16 е Юлиян Радионов, 10 има Говедаров, с 9 е Джеферсън.

Снимка - Цветелин Кръстев.