Това каза пред botevgrad.com управителят на търговска база „Биляна”. Там убитият е работил от една година. Ето какво още сподели работодателят пред наш репортер:

Повечето хора, които работят при мен,  живеят в района на ЖК „Саранск”. Васко също бе от квартала. Мои работници, които са негови съседи, ми предложиха да го наема на работа преди около година. Знам, че преди това е рабитил на няколко места, от които е бил уволнен.  Назначих го като общ работник. Той  друго не можеше да работи. Беше добро момче, изпълняваше си съвестно задълженията. За Васко мога да кажа, че бе някак си по детски наивен. Трябваше му повече време, за да разбере точно какво трябва да свърши и как да го свърши. Но това за мен нямаше значение.
Васко има сестра. Той бе изключително грижовен към детето й. Водеше го на детска градина, гледаше го. Нямаше приятели, но нямаше и врагове. Васко бе много добродушен младеж.  За него бе цяло щастие, ако колегите му го поканят да излезе заедно с тях.”

Работодателят на убития младеж каза още, че е потресен от жестокото убийство. Той предполага, че извършителите не са познати на Васил.