Възможностите на мрежата „Европейски услуги за заетост” (EURES) ще бъдат представени на 21 март от 10 до 15 часа в Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград. Инициативата е достъпна за всички граждани. Присъстващите ще могат да осъществят пряк контакт с EURES-асистента в Дирекцията. Те ще получат подборна информация за работни места и EURES услугите, предлагани от Агенцията по заетостта.
EURES е безплатна услуга както за търсещите работа лица, така и за работодателите. Подчинява се на условия, определени от отделните членове на EURES. Разполага с мрежа от съветници - специалисти, които могат да предоставят трите основни услуги на EURES, а именно информация, напътстване и настаняване или наемане на работа както на търсещите работа лица, така и на работодателите, с интерес към европейския трудов пазар.
В Дирекция „Бюро по труда” - Ботевград има EURES-асистент, който предоставя на място услуги на кандидати за работа в чужбина. Неговата дейност е свързана с: популяризиране на мрежата EURES и информиране относно възможността за работа в чужбина; информиране за обявени свободни работни места; подпомагане при изготвяне на документи за кандидатстване; организиране и провеждане на EURES събития.
Повече информация за EURES-мрежата може да намерите на страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg в рубриката "EURES".