Общинска библиотека „Иван Вазов” бе домакин на среща на ученици от клубовете „История на моя град”, „Моят свят – млад еколог”, „Аз и животните” и „Устойчиво развитие” при  ПГТМ „Христо Ботев” с краеведа Симеонка Влакова. Проявата откри главен библиотекар Людмила Чудомирова. Тя представи информация за фонд „Краезнание”, който включва над 500 тома книги и периодични издания, богата електронна картотека от публикации за родния край. Някои от заглавията бяха подредени в специален кът и учениците имаха възможност да ги разгледат. Урокът по краезнание продължи с беседа на краеведа Симеонка Влайкова. Тя разказа на младите хора за възникването на първите селища, предшестващи Ботевград. Призова ги да посетят музея, където се пазят „следи” от тези времена.
От своя страна учениците зададоха много въпроси на Симеонка Влайкова. Те и благодариха за интересната беседа с букет от пролетни цветя.
Урокът по краезнание бе проведен по проект „Успех”, които се реализира по схема „Да направим училището привлекателно за младите хора" на ОП „Развитие на човешките ресурси”.
В ПГТМ „Христо Ботев” са сформирани общо шест клуба по проекта. Те осъществяват разнообразна извънкласна дейност, която ще продължи до края на учебната година. Срещите с пожарникаря Пламен Александров, агронома Дарина Георгиева, с представител на полицията са само част от тази дейност, каза пред наш репортер учителката Спаска Недева, ръководител на едни от клубовете.