Буквално преди минути бе положено началото на жилищен комплекс “Панорама” в ЖК "Васил Левски".  Първите копки в основите на строежа направиха кметът на община Ботевград Георги Георгиев, управителят на фирма “Р.С. Инженеринг” инж. Рашко Стайков и неговият френски партньор Даниел Руст – президент на френската компания “Груп ено мобилие”. При полагане началото на мащабното жилищно строителство бе спазен и френският обичай – поставяне на първите тухли в стената. Даниел Руст подари по една мистрия за спомен на градоначалника, на главния архитект на общината Даниела Арбова, както и на главния инженер, който ще отговаря за реализацията на проекта. Върху инструмента е изобразен изглед от комплекс "Панорма". Символичният подарък също е част от френската традиция при започването на нов строеж - обясни Даниел Руст.

Франският инвеститор произнесе слово на български език, в което подчерта, че по проект се предвижда да бъдат изградени 129 апартамента и 9 къщи. Те ще се продават на достъпни цени - допълни той.   

От своя страна кметът Георги Георгиев връчи почетни грамоти на Даниел Руст и инж. Рашко Стайков. Градоначълникът каза, че е приготвил и почетни медали, но ще им ги даде при условие, че обектът бъде готов в определения срок от две години.

Церемонията по полагане на първа копка приключи с тържествена литургия, отслужена от отец Борис. Той освети основите и пожела успешна работа на предприемачите.