Утре - събота, 24 март от 18.00 ч. в Плевен срещу домакините от Спартак  Балкан ще изиграе третото си поредно гостуване в НБЛ. Срещата е последна между двата тима за този сезон, тъй като те не могат да се срещнат на предстоящите плейофи.

И в трите изиграни досега мачове победите са за Балкан - двете в Ботевград завършиха съответно 84-78 през есента и  77-71 в края на януари, а най-изразителният успех на зелените бе в Плевен, когато победи със 77-60. И утре Балкан ще излезе за победа, която ще запази възможността му да преследва петото място в редовния сезон. Седмият в класирането Спартак, който има 4 победи по-малко от Балкан, също ще гони успеха в тази среща. Хомогенният тим на сините досега играе добре, въпреки загубите, които са с минимална разлика, последната от която бе миналия кръг в Правец от Лукойл Академик с 87-80.


Вчера от треньорския щаб на Балкан съобщиха, че всички играчи са здрави и готови за утрешния двубой. Както винаги досега, тимът ще замине за Плевен в деня на мача.

Останалите три мача от 23 кръг на НБЛ утре са: Левски - Лукойл Академик, Рилски спортист - Тунджа и  Черно море - Черноморец.

Снимка: Цветелин Кръстев