В Международното висше бизнес училище се провежда акция по безвъзмездно кръводаряване. По предварителни данни 30 студенти са изявили желание да се включат в нея. Желаещите да дарят кръв попълват въпросник и преминават бърз лекарски преглед при специалист от Националния център по трансфузионна хематология – София. 
„Ръководството на МВБУ се отзова на наша покана за включване в пролетната студентска кампания за безвъзмездно кръводаряване. Тя се провежда и във всички университети в страната. Очакваме около 30 студенти от МВБУ да дарят кръв, но това е само една прогнозна бройка. До края на учебните занятия броят на желаещите да дарят кръв може да се увеличи”, каза пред наш репортер д-р Румен Йорданов, ръководител на медицинския екип, който провежда кръводарителската кампания в МБВУ.
Д-р Йорданов обясни че се взима стандартното количество кръв – 450 милилитра. Мъжете могат да даряват кръв най-много пет пъти през годините, а жените – до четири пъти. Минималният интервал между две давания на кръв е два месеца. Всеки кръводарител получава по пакет с подкрепителна закуска, обясниха от лекарски екип.
Първия кръводарител в днешната акция в МВБУ беше първокурсникът Георги Маринов от Етрополе. Той изучава специалността "Безнесадминистрация".