Отборът на Реал Мадрид направи поредна грешна стъпка в борбата за титлата в Примера Дивисион, след като завърши наравно - 0:0 с Валенсия в дербито на 32-ия кръг, играно на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Срещата започна с домакински натиск на Реал. В 8-ата минута Кристиано Роналдо отправи страхотен изстрел от дистанция, но топката се отби от десния страничен стълб. В ответната атака, Валенсия отговори с подобен опит на Софиан Фегули, но неговият удар нямаше необходимата точност.

В 20-ата минута Карим Бензема намери Роналдо в наказателното поле, той стреля, а след това падна на тревата след съприкосновение с противников защитник. Португалецът претендираше за дузпа, но главният съдия не му обърна внимание.

Пет минути по-късно (25') Валенсия спечели поредния си корнер. След центрирането Алваро Арбелоа изчисти топката, но последва бомбен удар, който Касияс само успя да парира, а при добавката Рикардо Коща, вместо да отбележи, изкара коженото кълбо в аут. В 35-ата минута Касияс отново трябваше да се намесва решително, след удар по земята на Пабло Пиати.

След почивката наставникът на Реал Жозе Моуриньо потърси промяна, пускайки в игра Анхел Ди Мария на мястото на Гонзало Игуаин. Това раздвижи играта на "кралския клуб", а аржентинецът даде чудесен пас към Роналдо, но ударът му бе избит от вратаря на "прилепите" Висенте Гуаита.

Валенсия бе много близо до откриване на резултата в 55-ата минута, когато Фегули центрира в наказателното поле на Реал, топката бе изчистена, но попадна в Тино Коста, който веднага стреля, но за негово съжаление ударът му срещна напречната греда.

Две минути по-късно (57') Роналдо преодоля Гуаита с прехвърлящ удар, но след това Карим Бензема, който се намираше в положение на засада, игра с топката и така опасността пред вратата на Валенсия бе предотвратена. В 70-ата минута Роналдо се озова очи в очи с вратаря на гостите, но бе повален от Адил Рами, а съдията остана безмълвен.

Валенсия отвърна с опасен изстрел с глава на Ариц Адурис след корнер в 75-ата минута, а в ответната атака на Реал (76') удар на Ди Мария бе отразен от стража на Валенсия. Малко по-късно (78') Роналдо намери Карим Бензема на удобна позиция, французинът веднага стреля, Гуаита отрази първия му удар, а след това и добавката с глава. Последва трети опит на Бензема, но този път той изкара топката в аут.

В 86-ата минута хитър пас на Роберто Солдадо излъга цялата защита на Реал, топката стигна до Жорди Алба, но Касияс бе на мястото си и спаси удара му.

Последните шансове за гол пред Реал се откриха в даденото от главния съдия продължение на мача. Първо Бензема отправи изстрел с глава, но той попадна точно във вратаря Гуаита, а след това и Ди Мария направи същото, но с удар с левия крак.

След това равенство Реал Мадрид остава лидер във временното класиране на Примера Дивисион с актив от 79 точки, но преднината му пред кръвния враг Барселона вече е само 4 точки. Валенсия пък запази 3-ата си позиция с 49 пункта.