За втора поредна година днес в Трудовец се проведе състезанието за теглене на тежести от коне. То бе организирано от местни коневъди със съдействието на кмета на селото Весели Драганов.

Всеки един кон в рамките на две минути трябваше да изтегли натоварена каруца с блокирани задни колела, тежаща близо един тон, като състезанието се печелеше от този, който издърпа тежестта на най-голямо разстояние. В зависимост от теглото си конете бяха разделени на три категории: лека - до 400 кг, средна - до 550 и тежка - над 550 кг.

В най-многобройната група на най-леките животни победител стана конят Галоп на Марко Найденов от Ботевград, който издърпа каруцата на 150 метра - разстояние, недостижимо за останалите участници. С друг свой кон - белия красавец Виктор, Марко бе спечелил предишното състезание в Разлив. В средната категория първи стана конят Чочо на Петър Славков. При тежковозите победител е кон Евро на Христо Пенков от Етрополе.

Състезанието премина при голям интерес, участниците бяха от Трудовец, Ботевград, Разлив, Правец, Етрополе и дори от Златица. За да участва, всеки един собственик на кон заплати миза от 20 лева. Събраните от това средства образуваха наградния фонд. Кметът Веселин Драганов награди участниците, от кметството бяха осигурили и купи за призьорите.