По традиция учениците от ТПГ „Стамен Панчев” отбелязаха Деня на Земята. Това стана днес в голямото междучасие. Фелдшер Ели Табакова разказа историята на празника. Какво могат да направят хората, за да ограничат замърсяването на въздуха и водата – на този въпрос отговори дадоха учениците Преслав и Любка.
Програмата, посветена на Деня на Земята, завърши със състезание под наслов „Да се научим заради Земята”. В него взеха участие три отбора – на 9, 10 и 11 клас. Те мериха бързина и прецизност при разделно изхвърляне на отпадъци. Най-бързи се оказаха най-големите. Отборът на 11 клас бе награден със сладкарски изделия и туристически раници, осигурени от ръководството на училището. Останалите участници също получиха раници.
„Денят на Земята се отбелязва всяка година в нашето училище. В учебното заведение е създадена ученическа компания, която се нарича „Училището – моята екологична територия”. Дейността й е свързана с различни екологични инициативи. Тази година в организирането на проявата по повод Международния ден на Земята се включиха ученици от Клуба на скаутите”, сподели фелдшер Ели Табакова.