След миналогодишното си представяне и тази година Творческо студио “Акварели” с ръководител Николай Христов отново участваха в международния фестивал “Море и спомени”  и отново се завърнаха със заслужени награди.
ХV-тото издание на фестивала беше на 5 и 6 май т.г. с участието на много международни и индивидуални изпълнители от България и от чужбина.
Сред тях бяха Творческо студио “Акварели” с художествен ръководител Николай Христов и ВС “Ретротон” с художествен ръководител Виолета Цолова.
Седемте изпълнителя от “Акварели” Николай Христов, Боян Шаранов, Галина Михайлова, Красимира Иванова, Елена Симова, Цветелина Йотова и Мария Христова участваха с 3 песни в трите раздела, както е по регламента на фестивала. Характерното при тяхното участие е, че изпълняват само авторови песни на Николай Христов, което е рядко явление в песенния жанр дори за страната.
С песента  “Помниш ли” по текст на Димчо Дебелянов и музика Николай Христов спечелиха  ІІ-ра награда и званието “Лауреат” и бяха наградени с диплом, плакет  със символа на фестивала и парична награда.
С песента  “Довиждане, море”, по текст на Райна Колова, Николай Христов спечели ІІ-ра награда и звание “Лауреат” за авторска песен, диплом, плакет със символа на фестивала и парична награда.
Ето какво сподели той за читателите на сайта: Тези награди са плод на упоритата работа на всички от Творческо студио “Акварели” и като ръководител искам чрез вас да изкажа своята дълбока благодарност към всички за сериозното им отношение към подготовката не само за този фестивал. Участвали сме и на мероприятията, които се организират в общината. Наградата ни е сърдечното отношение на публиката чрез ръкоплясканията, които получаваме всеки път.
На варненския фестивал не участваме за първи път, както вече писахте и миналата година се върнахме с награди. Групата ни тази година осъществи лична среща с председателката на фестивала Тони Димитрова, както и с директора Йордан Попов.
Те споделиха, че и останалите членове на журито са били единодушни при вземането на решението за второто място, което ни присъдиха.
Днес след обяд кметът на Общината инж. Богомил Георгиев има среща с ръководителя на “Акварели” Николай Христов.