Бегълците Пламен Галев и Ангел Христов ще започнат на чисто живота си най-малко с 10 млн. евро.

Парите са били прехвърлени ден преди присъдата в петък през офшорка, регистрирана на Сейшелските острови, твърдят пред "Стандарт" осведомени източници.

Миналия четвъртък на обяд "дупнишките братя" останали като гръмнати, като разбрали от свои източници във ВКС, че са осъдени ефективно. В Дупница се говори, че Пламен и Геле инвестирали около 5 млн. в оневиняването си. Щом разбрали за присъдите, спешно тръгнали да прехвърлят мангизите. МВР подозира, че парите са прехвърлени през сметките на "Пи Ей Джи Норт адамс лимитед", регистрирана през 2005 г. на Сейшелите и купена от Пламен Галев и Ангел Христов през 2008 г. "Братята" официално били управители на клона на офшорката у нас, но контролирали изцяло фирмата на Сейшелите.

Според слуховете Пламен и Геле изхвърлили мобилните си телефони още в четвъртък вечерта. И най-вероятно са минали през Кулата и са потънали в южната ни съседка. Дали оттам са поели към ЮАР - не се знае. След ареста на Таки в Дубай обаче слуховете за съдбата на Галеви са с един по-малко. Сигурно е, че "братята" не са при кокаиновия бос.