Първият концерт от турнето на Преслава в САЩ се оказа пълен провал. Участието й в Атланта събра рехава публика, наброяваща едва 70 души, научи Lifestyle.bg. В същия град дори една Райна преди месец имала публика от над 130 човека, правят сравнение българи, живеещи в Америка.

Учудващо е, че звезда като Преслава започва турнето си с почти празно заведение. Изпълнителки от нейната артилерия, като Ивана, Камелия и Галена са събирали над 350 души и то на най-слабите си участия зад Океана.

Запознати смятат, че слабият концерт вероятно се дължи на лоша организация, а не на популярността на певицата, която е много обичана и сред българите там.

Билетите за участието на Преслава в Атланта първоначално били обявени за 120 долара, което е по-скъпо дори и от билет за супершоуто на Мадона. След като видели рехавия интерес, от кръчмата свалили цената на повече от половина - 55 долара. Това обаче не променило кофти ситуацията.

Хонорарът на Преслава за щатското й турне е най-високият досега, коментират в средите. Тя лапва по 10 000 долара на участие и може би заради това хитовата изпълнителка има обявени само 5 концерта в Америка, за които ще прибере 5 бона в зелено.

От друга страна високите цени дразнят българските емигранти, които явно бойкотират участията й. В Ню Йорк, където ще е следващата "спирка" на звездата на "Пайнер", цената на билета е 70 долара.

Преслава има пет участия за пет последователни дни в четири града и със сигурност няма да издържи на напрежението. Причината за последователните дати е алчността на организаторите, които не искат да се бъркат допълнително за хотел за звездата в почивните дни. Според източници чаровната брюнетка още с пристигането си в Атланта е отишла на репетиция, а след това бил и концерта й. Заради дългия полет и недоспиване тя нямала глас и пяла основно на плейбек.

Темата вече започна усилено да се коментира по чалга форумите: "Ами не им се дават 10 000 долара на концерт за Преса. Това все пак трябва да е бизнес не само за Пайнер, но и за хората зад океана. А при тази цена, ако тези лаици, дето провалиха тотално Джена искат да са поне на 0 (нула), то оня техният вертеп в Чикаго ("Енигма") трябва и на двата и концерта да е пълен до дупка, ама наистина до дупка. Но, това си е техен проблем, а Преса ще се върне като пребито куче след това "турне".

Тия идиоти имат ли представа какво е за един изпълнител да пее в Ню Йорк до 4-5 сутринта, да легне за 2-3 часа и по обяд, да пътува 2 часа до летището, да хваща самолета за Лас Вегас, да пътува 5 часа със самолет, да пътува още час с такси до хотела (ако е в хотел), за да пее вечерта в 00:00 часа там? Рядко ми се случва да съжаля Преса, защото е *********, но това, което и спретнаха Пайнер и онзи сводника от Чикаго, не е човешко. Ама тя си знае, щом се е хванала на хорото..."