37-годишна британка влачи пешеходец в продължение на близо километър пред погледите на изумените минувачи, съобщава „Дейли Мейл”. Шофьорката е била заснета от уличните камери в град Фалкрик как блъска пресичащия Стюарт Морис и продължава да го влачи върху капака, без дори да намали.

Всичко започнало, когато Сюзан Гилчриш решила да напусне хотела, в който е отседнала. Заради подозрението, че е откраднала бутилка от стаята си, охраната на хотела се опитала да я спре. Очевидно ужасена от подобно обвинение, Гилчриш грабнала ключовете от колата си, качила се и потеглила с мръсна газ. За нещастие в същия момент 22-годишният Стюарт Морис пресичал улицата.

На кадрите от видеото се вижда как той е ударен от бързащата кола и в отчаян опит да запази живота си се хваща за капака. Мъжът започва да се бори с желанието на жената да го изхвърли на пътя, като дори пробва да счупи предното стъкло.

„Бях принуден да се кача на капака, за да запазя живота си. Тя караше на зиг-заг с цел да ме изхвърли”, коментира злощастният „пътник”. Допълва, че ако на неговото място е било дете, то със сигурност е нямало да оцелее.

Камерите заснемат как Гилчриш кара през града, без за секунда да намали, а свидетели потвърждават, че са чули свистенето на гумите й, когато колата завивала. От градската управа съобщават, че екшънът приключил, когато колата била хваната от червен светофар и „била принудена да спре”.

Мъжът е откаран в болницата с наранявания по гръбнака, краката и пръстите.

Въпреки че се е извинила на жертвата си, Гилчриш ще трябва да излежи 4-годишна присъда. Оправданието за постъпката й е „хормонален дисбаланс”, заради мисълта, че е бременна.