Селекционерът на датския национален отбор по футбол Мортен Олсен е на мнение, че Германия ще спечели титлата на Евро 2012.

Двата тима бяха в група "В" на турнира и в последния трети кръг от груповата фаза Бундестимът се наложи трудно с 2:1 над "червения динамит", като при резултат 1:1 Дания имаше претенции за неотсъдена дузпа в своя полза.

"Бих казал, че Германия ще спечели шампионата на Стария континент. Испанците са убедителни по отношение на притежанието на топката, но германците много по-лесно създават голови положения", заяви Мортен Олсен пред датския вестник "БТ".

"Както Германия, така и Испания притежават невероятни офанзивни футболисти със страхотни качества, но играта на Германия ми се вижда по-динамична", споделя опитният наставник, който е впечатлен от защитата на Ла Фурия.

"Ще отбележа, че Серхио Рамос и Жерард Пике играят много добре като централна двойка бранители. Заедно с германеца Матс Хумелс и Даниел Агер, това са четиримата най-добри защитници на целия турнир", завърши своето изказване Мортен Олсен, който е единственият човек, записал над 100 мача за родината си както като футболист, така и като национален селекционер.