Думата Infinity у много хора поражда асоциации със скъпи автомобили и „премиум“ клас. Както и безкрайни (infinite) екстри. С Transformer Pad Infinity инженерите от Asus не са достигнали пределите на таблетния лукс, но поне са се постарали да се доближат до тази цел.

До броени дни Asus Transformer Infinity Pad ще бъде достъпен за покупки в широк мащаб у нас, съобщи Ливиу Марика, PR и маркетинг мениджър в Asus за България и Румъния на официалната премиера на таблета. От компанията очакват сериозен интерес към продукта и без съмнение ще бъде така. За изминалата година Аsus обяви 11 милиарда долара приходи.

Продуктът се анонсира от компанията като „първият в света Full HD таблет под Android“, по-точно 4.0 Ice Cream Sandwich. Макар това да не е точно така – и други производители обявиха модели с IPS или IPS подобни Full HD матрици, това не омаловажава качествата на таблета.

Дисплеят е Super IPS+ с технология Corning Gorilla Glass 2 и този факт, според произвoдителя, е най-голямо предимство на таблета. От Asus са убедени, че потребителите ще оценят комфорта от по-добрите възможности на диплея, в сравнение с конкурентните продукти. Звукът е Asus SonicMaster – запазена марка на фирмата, гарантираща по-добро звучене на вградените стереоколонки.

Корпусът е изработен от качествени материали и създава приятно усещане за солидност и „премиум“. Дебелината от 8,5 мм и тегло от 598 грама (без док) не са най-доброто постижение при таблетите, но напълно достатъчно, за да се чувствате комфортно, разнасяйки Infinity Pad навсякъде с вас.

Както и предполагахме, Asus Transformer Infinity Pad идва с подвижната докинг станция, която добавя QWERTY клавиатура, тъчпад, USB и SD порт, и батерия, осигуряваща 14 часа без зареждане. Една особеност, която е добре феновете на марката да имат предвид - докинг станцията на Transformer Infinity Pad е съвместима с Eee Pad Transformer Prime, но мобилната станция на Eee Pad Transformer Prime не е съвместима с Transformer Infinity Pad.

Процесорът е четириядрен Tegra 3 от Nvidia, който пък от своя страна включва и 12-ядрен GeForce графичен процесор. Цената на таблета без клавиатура е 1199 лв.

Потребителите разполагат с USB порт и SD слот, които станаха задължителни за таблетите, и могат да избират между варианти с 32GB или 64GB вградена памет, както и 8 гигабайта пространство в ASUS WebStorage за персонална информация во веки веков.