Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов разкри, че ще бъде в тима за Олимпийските игри в Лондон. Вчера излязоха слухове, че диагоналът може да последва Матей Казийски и Андрей Жеков, като се откаже от националния отбор. Твърдеше се, че причина за отказването му е липсата на гаранция за титулярно място.

След вчерашната победа над Германия с 3:1 на финалите на Световната лига Николов заяви, че е готов да използва шанса си. “Много съм щастлив от победата, най-вече защото показахме характер. Забравихме всичките проблеми, напрежение и негативизъм около нас. С треньора Найден Найденов говорихме днес относно Световната лига, Олимпиадата и разликата във физическото състояние между мен и Цветан Соколов. Това не е клуб на пенсионера, за да има гарантирани места. Цецо е по-добре физически от мен, но аз постарах да използвам шанса си тази вечер”, заяви Николов.

“Аз съм на разположение на Найден Найденов за финалите на Световната лига, а за Олимпиадата със сигурност сработката ми с Георги Братоев ще се подобри значително. Ще играе по-добрият! Моят опит във важни моменти при огромно напрежение е безценен. Младостта на Соколов е назаменима за изиграването на един турнир. За мен това не е проблем. Наистина чух, че Радостин Стойчев е раздавал декларации в негова подкрепа на определени момчета от отбора, които те да подписват”, каза още той.

Треньорът на тима Найден Найденов добави: “Искам този отбор да мисли за волейбол, стига скандали – всичко е минало и заминало. Не мога да не бъда щастлив, защото този мач бе много, много важен. Тимът ни игра като отбор и израства. Върнахме си го на Германия за олимпийската квалификация, и то когато трябва. Искам положителни неща, а не да продължаваме с интригите и скандалите”.