За първи път всичките 16 факултета на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще участват в Дни на кандидат-студента (13-15 март).

Ректорът проф. Иван Илчев ще открие проявата в централното фоайе на СУ в 10.15 ч. на 13 март, четвъртък, съобщи Георги Гешев, началник на учебния отдел.

Всеки факултет ще подреди щанд, на който преподаватели ще отговарят на въпросите на кандидат-студентите.

Факултетът по журналистика ще организира и обиколка на радио студиата, а факултетът по математика и информатика - посещение на компютърните лаборатории.

Щандовете ще бъдат отворени от 10.00 до 18.00 часа в четвъртък и петък, а в събота, когато се очакват най-много посетители - от 10.00 до 14.00 ч.

Ще бъдат разпространени дипляни с отговори на най-често задаваните въпроси, с информация за минималните балове миналата година, за новите специалности и за факултетите, които ще признават матурите.

СУ има сключен договор с две фирми за връзка с кандидат-студентите по време на кампанията - с Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация от Стара Загора и с Националната асоциация за прием на кандидат-студентите.

Тези, които не успеят да посетят СУ тази седмица, ще могат да получат информация на кандидат-студентската борса, която се открива на 19 март в Националния музей "Земята и хората".

Таксата за предварителните изпити в СУ остава 20 лева, каза доц. Мария Шишиньова, заместник-ректор по учебната част.

По думите й ректорският съвет все още не е взел решение дали да бъдат актуализирани таксите за изпити и за обучение на първокурсниците.