Група младежи си правят площадка за силови упражнения в Ж.К."Васил Левски”. Мястото на новото спортно съоръжение е градинката между блок 48 и 49 на квартала (зад чешмата на новия Изток). То се изгражда на етапи и с малко средства. Наш репортер се срещна и разговаря с момчето, дало идеята за площадката - Денислав Генов. Той е роден в Ботевград, но учи в Стара Загора. Тази есен ще е в 11 клас.
Денислав разказа, че изграждането на площадката е започнало през миналата година. Тогава младите спортисти направили първата успоредка и единия лост. Финансирането на съоръженията е единствено със средства, събрани от приятели. Те участват с различни суми, според възможностите си.
Тази година младежите са монтирали още две успоредки. В момента площадката разполага с 3 лоста и успоредки с различна височина. Предстои сглобяването на квадрат-лостове и стълба.
На въпроса какво го мотивира да се захване с това начинание, Денислав отговори: „Единствената причина е любовта ми към стриит-фитнеса, на който съм фен от малък.”. Той допълни, че идеята има съмишленици, което много го радва.
По думите на живеещи в блоковете около спортната площадка, Денислав и приятелите му заслужават похвала, защото вместо да седят пред компютрите и по кафенетата, те се опитват да си създадат удобства за спорт.