На извънредната сесия съветниците решиха да дадат съгласие да се учреди безвъзмездно право на строеж, без търг или конкурс, за срок от 10 години, в полза на Сдружение с нестопанска цел „СПОРТНО ДРУЖЕСТВО ЕТРОПОЛЕ"  върху недвижим имот - публична общинска собственост, представляващ Спортна зала № 1 - „Чавдар" със застроена площ от 1058 кв.м.
Съгласиха се „СПОРТНО ДРУЖЕСТВО ЕТРОПОЛЕ" да кандидатства по Програма за развитие на селските райони 2007 - 2013 г. мярка 321 -Основни услуги за населението и икономиката в селските райони, за изпълнение на проект „Реконструкция и модернизация на Спортна зала № 1 - „Чавдар" гр. Етрополе, област Софийска. В изпълнение на Приоритет 3 от Общинския план за развитие на Община Етрополе „Подобряване на жизнената среда и утвърждаване на общината, като предпочитано място за живот и реализация", мярка 3.3.1: Развитие на инфраструктура, осигуряваща възможности за висок жизнен стандарт.
„Спортно дружество Етрополе" няма право да се разпорежда с правото на строеж, учредено по т. 1 от настоящето решение, както и със собствеността на спортната зала - публична общинска собственост, след въвеждането й в експлоатация.
Съветниците възложеха на кмета на Община Етрополе да издаде заповед и да сключи договор за учредяване безвъзмездно право на строеж, съгласно т. 1 и т. 2 от настоящето решение.