През изминалата нощ в Трудовец е извършена вандалска проява. Неизвестни до този момент лица са счупили стъклата на двете входни врати на учебното заведение. Кметът на селото Веселин Драганов е сигнализирал полицията за случая. Той е поискал да има по-често патрулиращи полицаи в района на училището, както и да се осигури охрана от страна на училищното ръководство.
Да припомним, че в края на миналата година ОУ „Любен Каравелов” бе ремонтирано по проект „Инвестираме в нашите деца”, финансиран по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013 година”.
Проектът бе на стойност 680 000 лева и включваше следните дейности: ремонт на покрива и саниране на сградата на учебното заведение, полагане на хидроизолационна мушама, смяна дървена дограма с PVC трикамерна, подмяна на настилките по стълбите, коридорите, стаите и санитарните възли, цялостно изолиране на сградата с външна топлоизолация, измазване с полимерна мазилка, вътрешно боядисване с латекс и блажна боя по метални повърхности, ремонт на оградата, частично преасфалтиране и подмяна на тротоарните плочи около сградата, монтаж на нова отоплителна инсталация и котел, подмяна на ВиК инсталацията, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и други.