Грандиозен скандал разтърси кулоарите на Народното събрание.

Зам.-кметът по здравеопазването Албена Атанасова, която е инвалид, не успя да стигне до залата, в която трябваше да се състои дискусия за децата от дом “Асен Златаров”.
Албена Атанасова дойде на събитието вместо шефката си Йорданка Фандъкова. Организаторите явно бяха неподготвени за приемането на трудноподвижен гост и Атанасова не можа да се качи до зала „Изток”, където трябваше да се състои дискусията. Причина за това беше липсата на какъвто и да е механизъм, облекчаващ трудноподвижните граждани.

Това разгневи депутати от ГЕРБ, които обвиниха председателя на Комисията по труда и социалната политика Драгомир Стойнев за унизителната ситуация.

„Защо не помислихте и не насрочихте заседанието другаде? Значи вие не сте председател на социалната комисия, щом не знаете, че до залата няма достъп” попита го Снежана Дукова.

„Истината е, че трябваше да дойде госпожа Фандъкова. А тя явно не желае да се занимава с този проблем”, отвърна Стойнев.

Този “аргумент” обаче не бе приет от Атанасова и депутатите от ГЕРБ. “Вие добре знаете още от вчера, че аз ще дойда вместо госпожа Фандъкова”, заяви Атанасова.

Червеният депутат не отстъпи и заяви, че ръководството на парламента в лицето на Цецка Цачева е виновно за липсата на условия за хора в неравностойно положение. “Понеже има медии, вие явно искате да направим скандал”, заяви Стойнев.

“Извинете се на госпожа Атанасова”, призова Снежана Дукова. Драгомир Стойнев обаче се направи на разсеян и подмина репликата с мълчание.

Албена Атанасова прие факта с достойнство. “Явно това са останали неща от миналото. Но за БСП е нормално”, бе лаконична тя.

До избраната зала “Изток” действително няма нито асансьор, нито рампи – никакви условия за придвижване на хора с увреждания. Заради развихрилия се скандал, събитието бе преместено от зала “Изток” в по-малката зала “Огледална”.

Заседанието започна, въпреки разразилия се скандал. Малко след началото на дискусията обаче, обиден, че на нея не са дошли поканените - МВР-шефът Цветан Цветанов, социалният министър Тотю Младенов и кметът на София Йорданка Фандъкова, Драгомир Стойнев обяви, че закрива заседанието и напусна гневен залата.

Това обаче не попречи на заместничката му Светлана Ангелова от ГЕРБ да вземе нещата в свои ръце и да обяви, че дискусията за дом “Асен Златаров” продължава.