За съжаление 30 юли се тежък ден за българския тенис, след като и двамата наши представители допуснаха поражения и отпаднаха от олимпийския тенис турнир в Лондон.

След като Цвети Пиронкова не успя да се противопостави на Флавия Пенета и загуби с 0:2 сета, същата съдба сполетя и най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който бе отстранен от французина Жил Симон с 6/3, 6/3.

Гришо започна в познатия си стил, но в самото начало на двубоя бе поставен под напрежение, след като Симон стигна до ранен пробив още в третия гейм. Радващото бе, че българинът успя да намери светкавичен отговор и изравни за 2/2.

Ключов за изхода на първата част се оказа емблематичния седми гейм, в който Григор допусна изоставане от 15:40, успя да отрази първия брейкбол с мощен сервис по правата, но веднага след това не издържа при най-продължителното разиграване в срещата и в крайна сметка загуби подаването си.

Оттук до края на частта Симон изцяло пое контрола върху случващото се на корта и след нови два поредни гейма в своя полза спечели първия сет с комфортното 6/3.

Спадът в представянето на хасковлията продължи и на старта на втората част, от което опитният французин се възползва максимално и си осигури комфортна преднина от 3/0.

Последваха моментни проблясъци от страна на Григор и финален напън в деветия гейм, в който той отрази три мачбола, но при четвъртата си възможност Симон не допусна грешка и затвори мача в своя полза.