60.5% са отличните оценки, скъсани няма

Учениците на най-голямото частно езиково училище в региона  за пореден път достойно защитиха марката “Марконис”, като постигнаха рекордно високи резултати на международно признатите изпити на два независими изпитни борда – на Университета Кеймбридж и на Пиърсън.
От явилите се 124 ученици от “Марконис” на изпитите на Cambridge ESOL и PEARSON няма нито един скъсан, а броят на шестиците достига рекордните 60.5% (75  от общо 124 кандидати/.
През изминалата 2011/2012 учебна година 58 възпитаници на “Марконис” се явиха на изпитите по английски език на най-престижния университет в света – University of Cambridge, а броят на положилите международно признатите изпити на PEARSON достигна 66 ученици. “Сходният брой на кандидатите на двата вида изпити определено е нещо положително, защото този факт, както и високите резултати от изпитите правят представителната извадка за солидно високото ниво на езиковата подготовка в училището повече от красноречива” – заяви управителят на училището Николай Николов.
Тъй като “Марконис” е акредитиран отворен изпитен център за изпитите на PEARSON и оторизиран подготвителен център за изпитите на Cambridge ESOL, традиционно на тези изпити се явяват десетки ученици от всички езикови нива и възрастови групи, които се обучават в “Марконис”.
“Тенденцията бе запазена и през изминалата учебна година, а фактът, че броят на отличниците е равномерно разпределен в различните езикови нива, е безусловно доказателство за едно наистина качествено езиково обучение, което получават всички обучавани в “Марконис”” – подчерта Н. Николов.
За 31 от учениците (обучавани в сертификатните класове – Pre-FCE,  FCE и CAE) дипломите могат да им послужат като документи за прием във ВУЗ-ове в България и в чужбина, както и като верификация за ниво на владеене на английски език, която да послужи пред бъдещи работодатели.