Модерните смартфони и таблети вече са по джоба на масовия потребител и могат да се закупят на цени от 20 лв. на месец. Офертите, разбира се, са обвързани с абонаментни планове и лизингови плащания, но оскъпяването в повечето случай е минимално, показа проверка на в. „Монитор".

Мобилните оператори, а и големите магазини за техника, предлагат огромно разнообразие от актуалните джаджи. На цени между 16 и 40 лв. на месец ще можете да се сдобиете с хитов модел таблет, но за да получите преференциалните условия, ще трябва да сключите договор за мобилен интернет или разговори.

При смартфоните многообразието е още по-голямо. Там офертите започват от лев-два и надхвърлят 40 лв. на месец, но лизингът на прилично „умно" устройство ще ви коства около 15-20 лв. Офертите, при които апаратчето излиза най-тънко, вървят с двугодишен договор с множество минути за разговор и голям обем трафик на интернет данни.

Тъй като българският пазар е силно чувствителен, в ценово отношение смартфоните и таблетите са достъпни с цяла серия от тарифни планове и добавки, от които клиентите могат да избират, съобразявайки се с месечния си бюджет. Лизинговото оскъпяване варира в минимални граници - между 3 и 8% в зависимост от конкретния модел.
Ако решите обаче, че не искате да се обвързвате с допълнителни задължения, можете да закупите техниката и без абонаментен план, но тогава цената скача значително.

Модерните устройства са се превърнали в тоталния хит на пазара през летните месеци. Джаджите отчитат значителен ръст на продажбите, а тенденцията продължава да се засилва, показват данните на трите мобилни оператора у нас, пише "Монитор".