От седмица вратите на градския стадион са заключени с катинар. Така бе спрян свободният достъп на гражданите, които искат да спортуват, до съоръжението.

„Желаещите да спортуват за здраве, по-добра форма и удоволствие са принудени да прескачат оградата, да търсят дупки в нея, през които могат да преминат, за да се озоват на стадиона. Тези хора не са малко и са на различни възрасти. Преди няколко дни видях дамите, които редовно тичат на стадиона, да се връщат оттам, защото не могат да прескочат оградата”, каза пред наш репортер Борис Дренов. Младият мъж също редовно спортува на стадиона - тича по10 км и два пъти в седмицата играе футбол заедно със свои приятели и колеги.
„Вече е невъзможно да играем футбол, защото са взети още по драстични мерки – заключиха и тренировъчните врати”, допълни Дренов. Според него по-фрапиращ е фактът, че градският стадион не се поддържа. „Единствената поддръжка е, че тревата се полива. Но това става по начин, по който се разхищава вода. Една четвърт от игрището става за игра, останалата част е заприличала на блато. Пистата също не се поддържа в добро състояние, външната тоалетна е затворена, сподели Дренов. -Да допуснем, че общината иска да пази футболното игрище. Нека ни осигури достъп само до пистата за бягане. Ще бъдем доволни и за тази предоставена възможност ”, добави той. 
Борис Дренов изрази недоволство и срещу това, че се заключват вратите на тренировъчното игрище към спортен комплекс „Ботевград”.
„Имам чувството, че всичко тези „бариери” са тенденциозни и целят да ни принудят да тренираме на частното игрище до зала „Балкан”. Готови сме да плащаме входна такса, но за ползване на стадиона, защото настилките там са много по-удобни”, каза още нашият съгражданин. Той предлага „общината да осигури денонощна охрана на стадиона, която да допуска вътре само желаещите да спортуват”. По този начин съоръжението ще бъде предпазено от вандалски прояви на наркомани и други лица, смята Борис Дренов.

„На нито един стадион в България не се осигурява свободен достъп на граждани. Целта е да се запазят съоръженията, защото за поддръжката им се изискват значителни средства. Има лице, което отговаря за градския стадион през деня, а вечерно време съоръжението се наблюдава, макар и не постоянно, от охранителната фирма, с която общината има сключен договор. Въпреки това вандалските прояви продължават. И вчера са разбили катинара на вратите. Що се отнася до упреците, че се разхищава вода при поливането на тревата на футболното игрище, категорично не съм съгласен с тях. Има компетентни хора, на които сме поверели тази дейност.”, отговори главният експерт по спорта в общината Петко Колев, когото потърсихме за коментар.
Той изрази готовност да се срещне с гражданите, които са недоволни срещу предприетите мерки за опазване на стадиона.
Петко Колев припомни, че общината е разработила проект за осигуряване на средства за ремонт на стадион „Христо Ботев”, но все още не е започнало оценяването на разработките по съответната оперативна програма.