Тодор Стойков ще бъде част от Лукойл Академик и през новия сезон. 35-годишният ветеран ще остане в баскетбола поне още една година и ще изведе като капитан "студентите" в битката за влизане в групите на Евролигата.

Крилото ще осъществи мечтата си да се докосне до най-силния турнир на Стария континент в квалификациите в Дезио от 25 до 28 септември. Там шампионите ни срещата на старта домакините от Канту.

Новината бе потвърдена за "Тема Спорт" от спортния директор на Лукойл Сашо Везенков. Той заяви, че селекцията на клуба е завършена като в състава остават Веселин Веселинов и Тенчо Банев. 

Клубът се е разбрал с Веселинов  за новия му договор след като имаше разногласие относно заплатата му. Центърът пък ще стисне зъби и ще играе още един сезон въпреки сериозните здравословни проблеми и двойната дискова херния, която го измъчва в последните години.

"Запазихме играчите, които искахме. Аврамов, Веселинов, Банев, Стойков, Маринов и Хийт остават при нас. Привлякохме Абукар, Грийн, Уоткинс и Колев. Отобрът е готов и до края на месеца ще бъдем в пълен състав с изключение на националите", каза Везенков.