Петър Клечков се завърна начело на Балкан дни след назначаването на новото ръководство на клуба. Той каза, че представянето на отбора от миналата година трябва да се подобри,а също така смята, че работата на новото ръководство ще е положителна. Ето какво каза той за BGbasket.com за целите на тима:

 

„Целите не са само мои, но и на ръководството и на кмета Георги Георгиев. Трябва да подобрим резултатите от миналата година и ако можем да влезем в четворката, а защо да не вземем и медал.”

 

Кога отборът започва подготовка и състава Клечков коментира така: „Започваме подготовка за сезона в понеделник, в момента сме в процес на селекция. Все още търсим играчи на три позиции, които са най-важните в баскетбола. Както всяка подготовка, в началото започваме физически тренировки и малко баскетбол.”

 

За разликите от последния му престой в тима, Петър Клечков каза: „Очаквам разлики, защото нещата вече са по-сериозни, както организационно, така и финансово. Очаквам ефектът от работата на новото ръководство да е положителен.”