ЗАПОВЕД
№ РД-15-422/28.02.2012 г.

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), във връзка с чл. 19(3), т.3 от Закона за управление на отпадъците (ЗУО) и чл.13, т.1 от Наредба №8 за опазване на околната среда, поддържане на чистотата и управлението на отпадъците и във връзка с продължителното лятно засушаване:

ЗАБРАНЯВАМ:

1. Създаването на незаконни сметища покрай бреговете на речните корита и дерета, пътищата, крайпътните ивици, улични платна, междублоковите пространства, площадите, алеите, парковете, зелените площи и други територии от населените места на община Етрополе, предназначени за обществено ползване.

2. Депонирането на всякакъв вид отпадъци – битови, промишлени, строителни и други във всички населени места на общината, водещи до замърсяване на компонентите на околната среда – почви, води, въздух, природни обекти извън определеното за целта място – депото за отпадъци в м. „Правешки връх”.

На нарушителите на тази Заповед ще бъдат налагани санкции по реда на Закона за административни наказания и нарушения.
Настоящата Заповед да се доведе до знание на всички жители на общината, чрез средствата за масово осведомяване, кметовете и кметските наместници за сведение и изпълнение.

Кмет на община Етрополе:
Инж. Богомил Георгиев