51-годишна жена уби съпруга си след скандал в смолянско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Смолян.

Днес в 09.30 ч. в Участък „Полиция” – Баните е получен сигнал за извършено убийство в село Загражден, община Баните. Незабавно на местопроизшествието е изпратена дежурна оперативна група на Районно управление „Полиция”-Мадан. При извършения оглед е установено, че вследствие на нанесен побой в дома си е починал 54-годишен мъж, жител на селото. В извършването на убийството е уличена съпругата на жертвата – 51-годишната Я. С. До тежкото престъпление се стигнало след възникнал скандал между двамата съпрузи, прераснал в сбиване.

Я. С. е задържана за срок от 24 часа в РУП – Мадан. По случая е образувано досъдебно производство.

Жената е признала за извършеното деяние на своя съседка, каза директорът на Областната дирекция на МВР-Смолян комисар Кирил Хаджихристев. Причината за смъртта на 54-годишния мъж ще бъде установена след приключването на съдебномедицинската експертиза, но най-вероятно жената е умъртвила съпруга си с ритници и юмруци.

По думите на комисар Хаджихристев и двамата съпрузи са с психични заболявания и са посещавали лечебни заведения като психиатрията в смолянския квартал „Устово”. Пререканията между тях започнали от вчера. „От показанията на жената става ясно, че снощи съпругът й е нанесъл побой. Тази сутрин, по нейните думи, когато са тръгнали да вадят картофи, той не е искал да тръгва. Тогава тя го е блъснала, той е паднал и тя го е удряла с ритници и юмруци и го е умъртвила”, каза комисарят.

За убийството е сигнализирала съседка, който я е видяла, че тя работи на картофената нива сама и я попитала къде е съпругът й. В отговор на въпроса тя е казала, че го е убила, каза комисар Хаджихристев.