Категорично казах на премиера Нетаняху, че винаги бихме застанали срещу всеки терорист, тероризъм или държава, която произвежда терор, стига да имаме достатъчно доказателства. В момента ние ги нямаме, затова продължаваме много усилено да работим по разследването с всички служби, които могат да допринесат за това. Това каза премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

Разследването на атентата в Сарафово се води от българските власти, каза премиерът Бойко Борисов. „Работим много близко с Израел, Съединените щати, Великобритания и всички служби, които имат и могат да съберат информация и да помогнат на разследването, за да имаме категорични данни за всички извършители на това престъпление. България ще настоява да се намерят и да бъдат съдени тези, които извършиха атентата срещу израелски гражданин, в който загина и български гражданин”, каза премиерът Бойко Борисов, но веднага уточни, че страната ни не разполага с достатъчно информация, която категорично да каже - кой е извършителят.

Израелските служби са с доста големи възможности, нашите партньори - също. Ние имаме извършителя, неговото лице, пръстови отпечатъци, ДНК- профил и службите трябва да поработят много добре и ние да знаем – кой е той и откъде е дошъл. По този начин ще можем да разгадаем и цялата схема, каза премиерът Борисов.

Има разлика между информацията, която имаме и държим, и това, което казваме. Защото би застрашило източниците на нашата информация, каза в коментар премиерът на Израел Бенямин Нетаняху. Преди това, на въпрос на български медии, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви: Имаме несъмнена информация, че тази атака е извършена от „Хизбулла”. Това е същата атака, планирана от „Хизбулла” в друга страна, срещу туристи. Знаем това, което казваме; знаем, че е „Хизбулла” и знаем, че Иран работи с „Хизбулла”.