С влязла в сила присъда за отвличане и побой бизнесменът Емилио Младенов над 200 денонощия отлага килията с операции на крака. Cутринта вчера, когато полицията прибра от дома му в София иконописеца Йордан Опиц и го закара да излежи присъдата си в затвора, 48-годишният Хени от село Доспей ведро си пиеше кафето на срещи в бензиностанция "Диана" в Самоков, пише "24 часа".

Емилио Младенов-Хени е най-успешният мъж в село Доспей и в цялата Самоковска околия. Той е общественик, строителен предприемач, колекционер и търговец на ретроавтомобили, ловец, но и председател на цели 700 авджии от района, опитен стопанин на едродивечово ловно поле, бизнесмен с размах, участник в търгове, ръководител на консорциуми, търговски дружества и сдружения.

48-годишният Емилио обаче е най-добър, когато трябва да се измъкне от правосъдието. Самоковецът е пълна противоположност на иконописеца Опиц от София. Художникът получи 5-годишна присъда за убийство миналия понеделник. Хиляди го подкрепиха във фейсбук за отлагане на изпълнението на присъдата, но 10 дни по-късно осъденият бе въдворен в затвора, както изисква законът.

Всички в Самоков и в село Доспей, включително полиция и прокуратура, знаят, че и Емилио Младенов-Хени има влязла в сила, също като художника Опиц, 5-годишна присъда. Никой от тях не си е помислил да го подкрепи в социалната мрежа. И въпреки всичко вече цели 7 месеца и 6 дни Хени си е на свобода и разказва на съселяните, че в близките месеци няма и да помирише килията.

Той отлага присъдата си под предлог, че се лекува, но "24 часа" го снима в няколко поредни дни в Самоков и в Доспей в цветущо здраве, с отлично зрение и слух, енергично размахващ среден пръст на журналист от вестника, но и на държавата.