Предстоят промени в Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, общественото имущество и околната среда в община Ботевград. Те касаят работното време на заведенията за хранене и развлечения.
Според предложените промени заведенията на територията на общината ще работят до 22.30 часа през зимния сезон /от 1 октомври до 31 март/ и до 23.30 през летния /от 1 април до 30 септември/.
„Заведенията, които са разположени в жилищни сграда, са длъжни в 20 часа да преустановят свирене на оркестри и други музикални озвучителни уредби, пеене, високо говорене и създаване на шум”. „Заведенията, разположени до 50 м от жилищни сгради са длъжни да преустановят в 22 часа за зимния сезон и в 23 часа за летния свирене на оркестри и други музикални озвучителни уредби, пеене, високо говорене и създаване на шум”. „Работното време на дискотеките, находящи се на територията на общината, се определя със заповед на кмета за всеки конкретен обект.” „При провеждане на вечерни сватби и други тържества, управителят на заведението за хранене и развлечение подава писмена молба до кмета на община Ботевград с искане за удължено работно време за всеки конкретен случай.” Това гласят останалите предложения за промени в Наредба №1. Те ще бъдат обсъдени и подложени на гласуване на редовното заседание на ОбС, което ще се проведе на 27 септември /четвъртък/.