Отборът на Мургаш спечели турнира по футбол за аматьори, който се проведе днес на игрището с изкуствено покритие до спортната зала. Той бе организиран от собствениците на съоръжението -ИКБ Груп и за участие в него се бяха записали 15 отбора.

В началото на турнира с едноминутно мълчание бе почетена паметта на един от легендарните футболисти на Балкан и България - Стоян Коцев-Кано, който си отиде от нас съвсем наскоро.

В мача за първото място Мургаш бе безапелационен срещу отбора на Балкан.  Врачежани разгромиха съперника си с 8-0, като вкараха по 4 гола в двете полувремена.

До финала двата отбора достигнаха по доста странен начин Техните съперници бяха дисквалифицирани, след като и в двете срещи резултатът бе равен 2-2. Подобни прояви може би не са съвсем нетипични за такъв род турнири, но задължително трябва да се отбележи, че в последните години на турнирите в Ботевград и на други места в общината за първи път се стига до такива решения.

Както си му е редът, за призьорите имаше парични премии - част от входната миза за участие на всеки отбор, която бе 50 лева. Организаторите от ИКБ Груп обаче направиха награждаването още по-тържествено. Като на истинско голямо състезание бяха връчени купи и медали, поднесени от три чудесни малки момиченца в народни носии.

За победителите имаше и допълнителна награда от собственика на ресторант Роял.