В дневния ред на днешното заседание на ОбС бе включена информация за готовността на учебните заведение на територията на община Ботевград за новата учебна година. На въпроса на д-р Марияна Горгачева има ли деца за първи клас, които не са обхвани в училище, и на питането на Христо Якимов защо няма осветление в двора на ОУ „Н.Й.Вапцаров”, кметът Георги Георгиев даде следния отговор: „След като не е посочено в информацията, означава, че няма първокласници, необхванати в училище. Що се отнася до осветлението, поставете въпроса за решение на директора на учебното заведение. Около ОУ „Н.Й. Вапцаров” има осветление, което се включва и изключва по графика за уличното осветление в целия град.”.
По време на обсъждането на докладната общинският съветник Иван Гавалюгов се поинтересува какво е становището на Министерството на образованието, младежта и науката по предложението на Общинския съвет за преобразуване на ОУ „Васил Левски”, Ботевград в спортно учебно заведение. В отговор градоначалникът каза: „Писмо от образователното министерство се получи в края на август. От него стана ясно, че ведомството не дава разрешение поради липса на условия. Не са ясни обаче мотивите за отказа. Ето защо смятам, че към този въпрос бе подходено повърхностно и безотговорно.”.
Иван Гавалюгов предложи общината да направи писмено запитване до ведомството за мотивите да не преобразува учебното заведение в спортно, а след това те да бъдат внесени за обсъждане в ОбС. Предложението бе прието.