Асен Блатечки вече не е лошото момче на родното кино. В най-новия бълграски филм Пъзел го играе романтик.

"Не за пръв път играя добрия или пък нещо различно, но в интерес на истината за пръв път правя точно такъв тип роля. Беше ми много трудно, защото цялото ми същество се съпротивляваше на това, което режисьорът искаше от мен. Но аз си имам своя философия - щом съм приел работата на някой режисьор, трябва на 100% да се опитам да изпълня това, което той си представя, защото филмът е в неговата глава.

Той го мисли, не аз. Не обичам актьорите, които идват с написана сцена наново и предложения, които започват да водят филма в тотално друга посока. Но ми беше определено трудно," разкри пред столичен вестник актьорът.

Когато играе, Асен влага й личен опит."Винаги си ползвам личен опит, защото смятам, че актьорската система - да наблюдаваме други хора и след това да ги изобразяваме тях, според мен е обречена на неуспех. Или поне - на лъжа. В края на краищата всеки актьор трябва да намери в себе си онова зърно, което го изисква образът и да го извади на преден план. А и на мен това ми е много по-интересно. Струва ми се далеч по-лесно да наблюдавам някого как ходи, как говори, как се облича и как реагира и да го изимитирам, отколкото да открия същите тези неща в себе си."