95 на сто от улиците в село Врачеш са с канализация. За изграждане на канализационна мрежа и асфалтиране на останалите общината е подготвила проект, по който ще кандидатства за 1 500 000 лева. Също така е разработен проект за осигуряване на средства за цялостен ремонт на детските градини във Врачеш, Скравена и Новачене. Това каза кметът Георги Георгиев на срещата с жители на Врачеш, която се проведе вчера в сградата на Кметството. От името на общината той връчи 1000 лева на пенсионерския клуб. Поводът бе Международният ден на възрастните хора, който се отбелязва на 1 октомври.
Да се ремонтира пенсионерския клуб на селото, да се изгради път до частна парцела, да се обърне внимание на бъчварските цехове, които нарушават спокойствието и тишината във времето, определена за почивка, да се вземат мерки срещу водачите, шофиращи с висока скорост през населеното място  – това бяха само част от въпросите на врачежани към кмета Георги Георгиев. На въпроса каква ще бъде съдбата на детската ясла, която вече не функционира, кметът отговори, че сградите ще бъдат съборени и теренът ще се почисти, но няма да се предлага за продажба.
Някои от жителите на селото поискаха да им бъдат предоставени нови съдове за смет.
Градоначалникът получи благодарност от името на 97 самодейци към читалището във Врачеш за това, че винаги намира средства за техните изяви в селото, страната и извън нейните предели.