От 15 октомври 2012г. в Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград и нейните филиали в Етрополе и Правец започва прием на заявления и придружаващите ги документи от желаещи лица да се включат в обучения по схема „Аз мога повече” от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Допустима целева група по схемата са заети (работещи) лица с изключение на работещите в държавната администрация и местното самоуправление, съдебната система, системите на народната просвета, МВР и МО. Безработните лица също не са допустими за участие в схемата.
Схема „Аз мога повече” предвижда обучения по професионална квалификация и по ключови компетентности.
Заявления ще се приемат само с пълен комплект документи, включващ: заявление по образец; копие на личната карта; копие на документ за завършено средно образование, а завършилите висше трябва да представят и копие на документ за завършено висше образование; други документи, доказващи притежание на професия или преминато обучение по ключова компетентност.
По-подробна информация може да получите на място в Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград и в нейните филиали в Етрополе и Правец.

Притежателите на ваучери, които не са се възползвали от обучения по схема „Аз мога”, трябва да ги върнат в ДБТ-Ботевград! Те имат право да кандидатстват на общо основание за ново обучение по схема „Аз мога повече”. Повече информация по този въпрос ще получите също в Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград.