Мъже са нахлули тази нощ в стая на общежитие в Студентски град и са помляли от бой намиращите се вътре три момчета. Пострадалите са настанени в болница, а биячите са задържани. Те са от Ботевград и Правец, не е ясно дали са студенти, съобщиха от МВР.
Сигналът е подаден в 7 РПУ. Едно от нападнатите момчета успяло да позвъни на тел. 112.
Според данните до момента трима мъже са участвали в мелето, съпричастността на четвърти младеж не е доказана. Четиримата са на възраст между 21 и 27 години.
По информация на БНР инцидентът е станал около полунощ, когато побойниците нахлули в стая в едно от общежитията в Студентски град и нападнали тримата младежи, които били там.
Нападателите са задържани за 24 часа, потвърдиха от пресцентъра на Столичната дирекция на полицията. Причините за побоя се изясняват.
Това е поредният случай на насилие в Студентски град. Зачестилите инциденти предизвикаха полемика за мерките, които трябва да се вземат, за да станат общежитията по-безопасни. Едно от предложенията е да се затворят нощните заведения, които се намират близо до общежития. Собствениците обаче смятат, че това ще усложни още повече ситуацията, защото в заведенията има охрана, а в общежитията няма кой да пази студентите.