Повече от две седмици Етрополе е на воден режим. Засега няма яснота каква е  причината за въвеждането на воден режим. В тази връзка група общински съветници са изпратили писмо до кмета Богомил Георгиев. В него се казва: „Години наред в град Етрополе съществува проблем с водата, но той касае нейното качество. Едва през тази година възникна проблем вече и с количеството й. В тази връзка и във връзка с въведения режим на водоснабдяване в град Етрополе и опасността от избухване на епидемия от Хепатит А смятаме, че е необходимо и важно да предоставите на гражданите отговор на следните въпроси:
1.Колко са водохващанията, осигуряващи с питейна вода град Етрополе и селата от общината? Какво е тяхното състояние и полагани ли са грижи за почистването им през последната година?
2.Използва ли се питейна вода за промишлени нужди? Ако отговорът е положителен, кои са тези предприятия и фирми и извършва ли се замерване на количеството питейна вода, използвано за промишлени нужди?  
3.Прилагат ли се всички възможни санитарни и хигиенни мерки в града за предотвратяване на епидемия?
4.Какви мерки и дейности се предвиждат в бъдеще за предотвратяване на подобен режим на водоснабдяването в град Етрополе и селата от общината?”.