Пространството около язовир „Мали лаг”, отдаден на концесия, не се поддържа чисто. Около водния обект са разхвърляни всякакви отпадъци – пластмасови шишета, хартии, опаковки от храни, сигнализираха ученици от клуб „Благородно сърце” към ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Те са готови да почистят мръсотията, но са убедени, че околността отново ще се превърне в сметище, ако концесионерът не вземе необходимите мерки.
Клуб „Благородно сърце” е сформиран от учениците от десети „в” клас с класен ръководител Ценка Пеева. Те са инициатори и организатори на различни прояви. Една от тях е днешната акция за събиране на хартиени отпадъци в учебното заведение. Тя се организира за втора поредна година и намира широка подкрепа сред останалите възпитаници на училището, учители и родители, среща и съмишленици от други учебни заведения. 
„И тази година всички се включихме в акцията с голям ентусиазъм. Родителите много помагат. Фирма „Никсметал” осигури превоз за извозване на хартията до пункта”, каза Ценка Пеева. Тя допълни, че основната цел на инициативата е да напомни за пореден път, че разделното събиране има важна роля в борбата срещу климатичните промени.
"Акцията за събиране на хартиени отпадъци в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” има състезателен характер. За класовете, събрали най-много хартия, ще има награди, осигурени от училището", обяви Ценка Пеева.