След година и три месеца проектиране и изпълнение днес в Етрополе беше открит Център за рехабилитация и социална интеграция на деца с увреждания, който се помещава в западната половина на старата етрополска болница.
Той е българската част от Програмата за трансгранично сътрудничество по проекта “Адекватни услуги в ефективен тендем” между общините Етрополе и Бела Паланка РСърбия на стойност 369 290 евро и 12-месечно изпълнение.
За откриването беше дошла делегация от Бела Паланка, начело със заместник-кмета Драган Живкович и членове заместник-председателя на общинския им съвет Александър Пейчич  и Биляна Миленкович – ръководител на звено “Проекти”. От наша страна бяха координаторът на ПП ГЕРБ за Софийска област Линко Лилов, заместник-кметът Венета Гергова, служители от общината и граждани.
При откриването инж. Богомил Георгиев каза, че за окончателното завършване на проекта предстои оформянето на района пред Центъра и парка пред болницата. Всичкото това се прави, за да се създаде по-благоприятна среда за децата и техните родители.
Драган Живкович благодари на екипа, осъществил проекта, на изпълнителите и пожела по-нататъшно сътрудничество между двете общини.
Лентата прерязаха кметът инж. Богомил Георгиев и Драган Живкович, след което посетителите разгледаха Центъра.
След това в Ритуалната зала имаше пресконференция, на която беше презентирана станала вече история на проекта - от идеята до днешното откриване. Презентацията я водеше заместник-кметът Росица Христова.
През тази година предстои стартирането на още два одобрени проекта между двете общини – за културно сътрудничество и за облагородяване на паркове и спортни бази.